Gehoor bescherming

Bescherm je gehoor in elke situatie

Bescherm je gehoor in elke situatie met op maat gemaakte gehoorbescherming. Of je nu blootstaat aan lawaai op de werkplek, luide muziek op concerten ervaart of geniet van motorsport, op maat gemaakte gehoorbescherming biedt een effectieve en comfortabele oplossing. Door een afdruk van je gehoorgang te nemen, kunnen oordoppen op maat nauwkeurig worden aangepast, waardoor een perfecte pasvorm ontstaat voor optimale bescherming. 

Investeer in je gehoor en voorkom gehoorschade met op maat gemaakte gehoorbescherming.

Soorten hoorbescherming
cookiebeleid

Hoorbescherming op maat

Op maat gemaakte gehoorbescherming wordt individueel aangepast aan de unieke vorm van je gehoorgang. Dit zorgt voor een nauwkeurige en comfortabele pasvorm, waardoor maximale bescherming wordt geboden.

Universele hoorbescherming

Universele gehoorbescherming is ontworpen om een breed scala aan gebruikers te beschermen tegen schadelijk geluid en is kosten effectiever dan op maat gemaakte alternatieven.

Oorkappen

Oorkappen bieden doorgaans een hoge mate van geluidsdemping, waardoor ze effectief zijn in het verminderen van schadelijke geluidsniveaus. 

Hoe gaan we te werk:

Bespreking – oorafdrukken maken – betaling

1

We beginnen met een gesprek over jouw specifieke behoeften voor gehoorbescherming. Samen kiezen we de materie, filter en kleur. Dan maken we de afdruk en regelen we de betaling.

Ophaling – controle – lektest

2

Zodra de oordoppen arriveren, neem ik contact met je op per telefoon of e-mail om een afspraak te maken voor het passen. We controleren de pasvorm en voeren een lektest uit om een optimale afdichting te garanderen. Standaard bieden we een pasvormgarantie van 2 maanden, dus als er iets niet klopt, kom dan tijdig terug voor aanpassingen.

Werkwijze

Veelgestelde vragen

Gehoorbescherming werkt door geluid te verminderen of te dempen voordat het het gehoor bereikt. Dit kan op verschillende manieren, zoals demping door oordoppen, oorkappen of andere gehoorbeschermingsmiddelen.

Gehoorbescherming is nodig in lawaaiige omgevingen, zoals bouwplaatsen, fabrieken, concerten, schietbanen, en andere plaatsen waar het geluidsniveau schadelijk kan zijn voor het gehoor.

Het kiezen van de juiste gehoorbescherming hangt af van het type lawaai, de intensiteit ervan en persoonlijke voorkeuren. Overleg met een audioloog of veiligheidsexpert kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte gehoorbescherming.

Dit varieert per type gehoorbescherming. Sommige oordoppen en oorkappen zijn herbruikbaar en moeten regelmatig worden schoongemaakt, terwijl andere ontworpen zijn voor eenmalig gebruik.

Ja, er zijn gehoorbeschermingsopties speciaal ontworpen voor kinderen, zoals oorkappen en oordoppen die passen bij de kleinere afmetingen van kinderoren.

De draagtijd kan variëren, maar het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen, vooral als je gehoorbescherming gedurende lange perioden draagt. Dit helpt om oorirritatie te voorkomen.

Ja, er zijn speciale oordoppen ontworpen voor gebruik tijdens het slapen, zoals schuimrubberen oordoppen die comfortabel zijn om ’s nachts te dragen.

Gehoorbescherming tijdens concerten kan worden bereikt met speciale muziekoordoppen die schadelijke geluidsniveaus verminderen zonder de muziekkwaliteit aan te tasten.

Regelmatige jouw gehoor testen, vooral als je wordt blootgesteld aan lawaai op de werkplek, zijn belangrijk om eventuele veranderingen in het gehoor vroegtijdig op te sporen.

Langdurige blootstelling aan schadelijk geluid kan leiden tot blijvend gehoorverlies of tinnitus (oorsuizen). Gehoorbescherming is essentieel om dergelijke schade te voorkomen.

Beschikbaar in alle prijsklassen

Ontdek oordoppen in alle prijsklassen bij ons. Of je nu op zoek bent naar betaalbare oplossingen of premium gehoorbescherming, we bieden een breed assortiment oordoppen die passen bij elk budget. Kies uit verschillende modellen en materialen, zodat je de perfecte balans vindt tussen prijs en kwaliteit.

Op maat of universeel

De keuze tussen op maat gemaakte (maatwerk) en universele oordoppen hangt af van individuele behoeften, voorkeuren en situaties. Lees meer over de voordelen van op maat gemaakte oordoppen.

Onderhoudtips

Het onderhoud van oordoppen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze effectief en comfortabel blijven. Lees meer over enkele tips voor het onderhoud van op maat gemaakte gehoorbescherming.

Laat van je horen

Als je specifieke vragen hebt of als er iets is waarover je wilt praten, 
voel je vrij om verder te gaan en van je te laten horen!